Barfixin toimittama Le Verre de Vin on nopeuttanut työtä. Se on myös vähentänyt huomattavasti viinin hävikkiä ja parantanut palvelua, koska asiakkaille on voinut huoletta avata viinejä ja samppanjoita.


Le Verre de Vin minimoi viinin hävikin

Wow, totesi Bar Pinon vuoropäällikkö Lagle Ülper, kun hän kokeili ensimmäisen kerran Le Verre de Vin -laitetta. Laite vakumoi viinipullon ja täyttää samppanjapullon suojakaasulla muutamassa sekunnissa, ja tuote pysyy nautittavana jopa 21 päivää avaamisesta.

Helsinkiläisen Bar Pinon viinilistalla on 30 eri viiniä. Le Verre de Vin -laitteen ansiosta, näitä kaikkia on saatavissa myös laseissa.
Viini kestää käsipumpulla vakumoituna myyntikelpoisena yhdestä viiteen päivään avaamisesta. Le Verre de Vin lupaa säilyttää viinin hyvänä jopa 21 päivää pullon avaamisen jälkeen.

”Voimme myydä samasta pullosta viiniä vielä viikonkin jälkeen eikä juoman maku ole muuttunut”, vuoropäällikkö Lagle Ülper sanoo. Hän kertoo asiakkaille aina, että kuohuviini tai viini on ollut auki muutaman päivän. Vielä kukaan ei ole halunnut vaihtaa lasin sisältöä. Myös samppanjan kuplat ovat säilyneet avatussa ja Le Vin de Verren avulla ilmatussa pullossa uuden veroisena.

Helsinkiläisessä Bar Pinossa viinin hävikki on Le Verre de Vin -laitteen käyttöönoton jälkeen pudonnut roimasti.

Nopeutta työhön

Kukaan Bar Pinon työntekijöistä ei kaipaa käsipumppuja. Käsipumppuun tarvittiin kaksi kättä ja pullon ilmaaminen vaati lihaksia ja vei aikaa. Lisäksi oikean paineen saaminen pulloon oli aina arpapeliä. Alipaine saattoi olla liian pieni tai liian voimakas. Le Vin de Verre vakumoi viinipullon ja täyttää samppanjapullon suojakaasulla tarkasti oikeaan paineeseen 2–5 sekunnissa.

Laitteen käyttö on myös nopeaa ja helppoa. Pullo suljetaan erityisellä sulkijalla ja työnnetään laitteeseen – tämä onnistuu jopa yhdellä kädellä. Kun valo vaihtuu vihreäksi, pullossa oleva viini tai samppanja on suojattu ikäviltä kemiallisilta reaktioilta.

Le Verre de Vin käyttää samppanjan suojakaasuna elintarvike-hiilidioksidia. Toinen vaihtoehto on käyttää kompaktia, kuluttajille tuttua 425 gramman hiilidioksidipulloa.

Le Verre de Vin on suunniteltu paitsi tyylikkääksi myös kompaktiksi. Bar Pinossa kapea 120 x 135 mm laite on kätevästi tiskillä, viinikaapin läheisyydessä.

Maailmalla Le Verre de Vin -laitteeseen voi törmätä ainakin huippukokkien Joël Robuchonin, Alain Ducasse, Gordon Ramsay ja Heston Blumenthalin ravintoloissa. Samppanjataloista ainakin Moet Hennessy, Krug, Taittinger ja Laurent Perrier luottavat Le Verre de Viniin.


Kahden viikon ilmainen kokeilu

Ota yhteyttä, jos haluat kokeilla laitetta ilmaiseksi kahden viikon ajan.