Ravintolapäällikkö Janna Muttonen kehuu huollon nopeutta. Kaikki hoituu yhdellä soitolla ja apu tulee nopeasti.


Kun kaukokaipuu iskee, mene Pub Ludvigiin

Helsingissä Ludviginkadun ja Korkeavuorenkadun kulmassa sijaitseva Pub Ludvig on tunnelmallinen vanhan ajan baari, joka tarjoilee kattavan valikoiman oluita ja jossa viskille on pyhitetty oma huone. Kun laittaa silmät kiinni ja nuuhkii Guinnesin tuoksua, voi hetken kuvitella olevansa Lontoossa.

Kun omistajat reilu vuosi sitten remontoivat uutta baaria, haluttiin remontissa kunnioittaa 1800-luvun loppupuolella rakennettua rakennusta. Pitkä tiski on graniittia ja seinän vierustalla kulkevat puiset penkit muistuttavat vanhoja juna-aseman odotusaulan penkkejä. Tummat seinät ja modernit kattovalot tekevät tilasta viihtyisän.

Tiski ja hanat on suunniteltu myös ergonomiseksi. Ne ovat oikealla korkeudella ja nostoliike ei rasita käsiä.

Koska yksi pubin erikoisuuksista on laaja olutvalikoima, haluttiin oluita kunnioittaa myös sisustukseen sopivalla hanaratkaisulla. Barfix rakensi tilaan mittatilaustyönä kaksi kahdeksannokkaista, kiillotetusta rosterista valmistettua hanaa.

Yksi syy, miksi omistajat valitsivat Barfixin hanajärjestelmän on se, että siihen saa yhdistettyä DraughtMaster-järjestelmän. Asiakkaille hanasta tarjottavien olutlaatujen määrä kasvoi huomattavasti, kun valikoimaa ei tarvinnut rajoittaa tiettyyn järjestelmään sopivaksi.

”Kaikkien oluttynnyreiden vaihtaminen on helppoa ja kylmäjärjestelmän ansiosta olut on aina viileää, kun sen laskee asiakkaan lasiin”, ravintolapäällikkö Janna Muttonen kiittelee.

Kahdeksassa hanassa on aina tarjolla samat tutut vakio-oluet. Muita vaihdellaan sesongin ja tilanteen mukaan. Yhdessä hanoista on aina siideriä ja toisessa lonkeroa.

Tiski ja hanat on suunniteltu myös ergonomiseksi. Tiski on syvä ja se on oikealla korkeudella. Muttonen toteaa, että monessa muussa työpaikassa vuoron jälkeen tietää kaataneensa olutta, Barfixin Ludvigiin suunnitteleman järjestelmän kanssa työvuoron jälkeen käsissä ei tunnu rasitusta, sillä nostoliike on ergonomisempi.