Kuvaus
Kun ravintolassanne myydään viinejä useita litroja päivässä, on logistisesti helpompaa käyttää viinihanaa.
Normaalisti viinihanaan kytketään Bag-in-Box -pakkaus (2/3/10 litraa), mutta myös pulloviiniä voidaan käyttää. Se kaadetaan RST-astiaan (vetoisuus 9 tai 18 litraa) ja suojataan elintarviketypellä.
Viinihanan saa joko jäähdytyksellä tai ilman. Usein myös punaviinit halutaan jäähdyttää, tällöin varmistutaan siitä että se ei ole lasiin kaadettuna liian lämmintä.
Viinihanasto on kevyt huoltaa. Pesuhuolto suoritetaan normaalisti 3 kuukauden välein ja sen voi aivan hyvin tehdä myös itse (tai antaa Barfixin hoidettavaksi).
Viinihanan voi sijoittaa joko asiakkaiden näkyville tai takabaariin. Teknisesti sijoittelu on hyvin vapaata. Viinihanaksi sopii mikä tahansa oluthanasto , mutta myös viinille suunniteltuja erikoismalleja löytyy, kuten tynnyrin päätyjä ja niin edelleen.